Dygnetruntöppet på lasarettet i Karlshamn efter yrkande från Sverigedemokraterna | Sverigedemokraterna i Karlshamn

Dygnetruntöppet på lasarettet i Karlshamn efter yrkande från Sverigedemokraterna

Under onsdagens fullmäktige beslutades det att öppna något som ska kallas för närakut i Karlshamn. Vi sverigedemokrater yrkade och framförde argument varför det också skulle vara öppet dygnet runt – vilket fullmäktige tog till sig och förslaget gick igenom.

 

Besparingarna har varit massiva på sjukvården i västra Blekinge de senaste tio åren. Mycket har lagts ned eller flyttats till Karlskrona, så det känns nu tryggt och välbehövt att nu ha en dygnet runt-öppen vårdmottagning i Karlshamn igen. Men det är inte bara gynnsamt för oss bosatta i västra delen av länet: hela regionens skattebetalare har nytta av detta. När Blekingebor söker vård utanför länet, termen är utomlänspatient, så blir Region Blekinge betalningsansvariga för en högre summa än vad vårdkontakten hade kostat inom det egna länet. Detta har ju skett i hög utsträckning då Kristianstad var den närmsta ort som erbjöd akut sjukvård för de bosatta i västra Blekinge.

För Karlskronabor som söker akutvård på Blekingesjukhuset kommer närakuten i Karlshamn att märkas genom kortare köer, vilket ger trygghet för både patienter och vårdpersonal i Karlskrona.

Att Sverigedemokraternas förslag gick igenom är en vinst för hela Blekinge.

 

Björn T Nurhadi

2020-06-26